Stine Rosborg

Familie- og parterapeut


Individuel terapi


Parterapi


Familieterapi


Familierådgivning


Terapi børn/unge


Foredrag og kurser

“Der er en langt mere afslappet stemning herhjemme – og vigtigst af alt, så har vores datter det meget bedre nu. Vi er dig dybt taknemlige for, at du var klar til at hjælpe os netop da vi trængte allermest til det. Du giver vores datter SÅ meget, som er helt uvurderligt!”

– Mor til datter

 

Individuel terapi

 

Vi står alle over for perioder, hvor vi har behov for hjælp til at genfinde os selv, forstå vores ønsker og behov. Konflikter med børn eller partner kan føles fastlåste, og ønsket om at give vores børn en anderledes opvækst kan støde på manglende viden om, hvordan det kan opnås. Samtidig kan udfordringer i nære relationer gøre det anstrengende at være i dem.

Mit speciale er familielivet og de relationer, der præger os i familien. Gennem samtaler vil jeg hjælpe dig til at udtrykke dine tanker og følelser, samt støtte dig i at forstå dig selv. Vi vil sammen udforske dine værdier, længsler, behov og drømme, med fokus på at identificere forhindringer og finde ressourcer til at trives i dine relationer på dine præmisser. Målet er, at du opnår større selvindsigt og genfinder balance i dit liv.

Individuel terapi kan eksempelvis omfatte:

  • Tvivl om egne værdier og drømme
  • Selvværdsproblematikker
  • Livskriser som følge af tab
  • Udfordringer i familierelationer
  • Følelser af stress og manglende overskud
  • Problemer i parforholdet
  • Usikkerhed i forældreskabet, herunder konflikter, grænsesætning og opdragelse
  • Skilsmisse
  • Ensomhed
  • Traumer
  • Angst
  • Depression
  • Svære relationer
  • Barndomsoplevelser
  • Andet

Beslutningen om at starte i terapi kræver mod, men den er også vigtig, da den kan føre til varig og positiv forandring i dit liv.

Jeg arbejder inden for rammerne af oplevelsesorienteret og emotionsfokuseret terapi (EFT), hvor jeg støtter dig gennem emotionelle forandringsprocesser i en empatisk og anerkendende kontakt. EFT, er en moderne humanistisk teori, som har vist sig effektiv i forskning i håndtering af forskellige psykiske problematikker, både individuelt og i relationer.

Ved behov og relevans kan din partner eller dine børn deltage i nogle sessioner.

 

Parterapi

 

Uanset om I står over for udfordringer, der synes uoverstigelige, eller I simpelthen ønsker at styrke jeres forbindelse, er parterapi vejen til at udforske og forbedre jeres relation.

Mange faktorer kan sløre kærlighedens lys i parforholdet, fra drænende skænderier og manglende kontakt til udfordringer med at udtrykke følelser og behov. I en hverdag fyldt med familie, karriere, børn, økonomi og individuelle behov kan konflikter og tomhed opstå. Udfordringer som jalousi, utroskab, tanker om skilsmisse, manglende anerkendelse og dårlig kommunikation kan føje sig til dynamikken.

I parterapiforløbet vil jeg guide jer gennem samtaler, hvor målet er at forstå hinanden og jeres samspil bedre. Der er ingen rigtige eller forkerte, men ofte er det den eksisterende dynamik, der forhindrer en nær og kontaktfuld relation.

Ved at identificere og forstå disse mønstre kan I skabe en tryggere og dybere forbindelse.

 

Parterapi er relevant for alle typer forhold, og det handler om at udforske de iboende mønstre, der har formet jer og åbne op for nye muligheder. 

Parterapi bidrager til øget selvindsigt og empati, hvilket lyser på og løser indre konflikter. Dette skaber begejstring og glæde i livet. En forbedret evne til at løse konflikter på en sund måde har også positive virkninger på eventuelle børn i familien, da forældrene fungerer som rollemodeller for at håndtere svære situationer.

Jeg er uddannet par- og familieterapeut og certificeret i metoden. Mit arbejde er præget af forståelse for den enkeltes oplevelse og skaber plads til, at parrets og familiemedlemmernes oplevelser kan eksistere side om side. Dette er afgørende for at undgå magtkampe og styrke forbindelsen mellem jer.
Jeg fokuserer på at skabe kontaktfulde møder, hvor det bliver lettere at forstå, anerkende og acceptere det, der tidligere var uforståeligt eller fordømt.

Der kan være mange grunde til, at kærligheden bliver overskygget af problemer eller man får taget hinanden for givet i en hverdag med familie, karriere, børn, økonomi samt forskellige behov. Dette kan føre til øget konflikt eller til tomhed og mindre samvær. 
Udfordringerne kan bl.a. være:

  • Drænende skænderier
  • Manglende kontakt og nærhed
  • Udfordringer med at tale om følelser og behov
  • Tab af nærhed, intimitet og sex
  • Jalousi og utroskab
  • Tanker om skilsmisse
  • Manglende anerkendelse og respekt
  • Dårlig kommunikation med f.eks. vrede og kritik

Gennem samtalerne vil jeg støtte jer i, bedre at forstå hinanden og jeres samspil. Der er ingen, der er forkerte, men dynamikken mellem jer spænder ben for en nær og kontaktfuld relation. 

Ved at opdage dette mønster mellem jer, bliver det muligt at blive mere trygge og opnå en dybere kontakt i jeres parforhold. Parterapi er for alle slags relationer. 

Parterapi varer 90 min.

 

Familierådgiving

 

Familierådgivning – En kærlig investering familielivet.

Drømmer du om en mere harmonisk hverdag med forbedret kontakt, forståelse og nære relationer til dine børn? Så er familierådgivning måske nøglen til at skabe det familieliv, du længes efter.

I familierådgivningen får du kærlig og støttende hjælp til at få klarhed over, hvad der er på spil i netop jeres familieliv. Du kan deltage alene eller sammen med din partner, og samtalerne kan eksempelvis tage udgangspunkt i:

  • At finde din egen rolle som mor/far
  • At sætte grænser uden at ty til skældud
  • At forbedre aftenputningen for både dig og dit barn
  • At håndtere og forstå gentagne konflikter i familien
  • At få redskaber til at mindske skældud, trusler og konsekvenser
  • Eller måske noget helt andet, der udfordrer dig i familielivet?
  • Skilsmisserådgivning før, under og efter


Alle udfordringer er meget velkomne, og min hovedopgave er at sikre, at du føler dig set, mødt og forstået. Sammen arbejder vi hen imod en mere kærlig og givende vej i familielivet, til glæde for både dig og dine børn.

At være forældre kan være en udfordrende opgave, og det er ikke altid, vi beder om hjælp. Dog kan ekstern støtte være afgørende for at mindske konflikter, forbedre kommunikationen og styrke familiens samhørighed.

Det er min opgave at skabe et trygt og omsorgsfuldt rum, hvor der er plads til præcis det, der fylder for dig. Jeg tror på, at vi alle gør vores bedste, store som små, med de forudsætninger vi har til rådighed.  

Jeg arbejder altid oplevelsesorienteret og tager udgangspunkt i dit liv. Med over 16 års erfaring i arbejdet med børn, unge og familier glæder jeg mig til at byde dig velkommen.

Jeg indleder altid med en forsamtale, hvor du får rig mulighed for at mærke efter, om det føles trygt og behageligt. Efterfølgende er det nemmere at beslutte om jeg er den rette til at hjælpe. Et typisk forløb varer ca  4-8 samtaler. 

 

Terapi børn/unge

 

I mine samtaler med børn og unge er det primære fokus at skabe et trygt rum, hvor de føler tillid til at åbne sig om deres tanker og udfordringer. Inden samtalerne har jeg altid en dialog med forældrene, da børn ofte er loyale og nøje overvejer at dele deres bekymringer for ikke at påvirke forældrene negativt. Jeg har over 16 års erfaring med at have samtaler med børn og unge.

Børn har en tendens til at holde følelser inde af hensyn til deres forældre, og derfor kan de gå alene med udfordringer som skoleproblemer, vennerelationer eller familiære udfordringer som skilsmisse eller sorg. Det er beroligende for barnet at kunne tale frit med en anden voksen uden bekymring for at såre nogen.

Som familieterapeut ser jeg det som min primære opgave at skabe et trygt rum, hvor barnet kan udtrykke sine tanker og følelser. Sammen fokuserer vi på barnets egne ressourcer og udforsker, hvordan disse kan styrkes. For at styrke forbindelsen mellem barnet og forældrene indledes og afsluttes alle børnesamtaler sammen med forældrene. Dette hjælper med at forankre samtalen og dele barnets oplevelser, hvilket øger forældrenes forståelse og styrker familiens relationer.

Teenageårene kan være udfordrende for både unge og forældre. Mistrivsel, lavt selvværd og tilbagetrækning fra sociale situationer er almindelige tegn. Jeg har betydelig erfaring med samtaleforløb for børn og unge, der kan bidrage til at genoprette trivsel, både personligt og socialt.

I et forløb lærer barnet at sætte ord på indre tanker og opnår en bedre forståelse af sig selv. Dette gør det lettere for dem at håndtere livet og udtrykke deres behov. Når børn mistrives, kan ekstern støtte være værdifuld for at arbejde med familieudfordringer.

Arbejdet med forældreskabet gennem familierådgivning hjælper med at møde barnet/børnene i udfordrende adfærd. Når forældrene justerer deres tilgang og agerer som rollemodeller, kan dette føre til positive ændringer i barnets trivsel og selvværd. Dette er et vigtigt og nødvendigt supplement i forløbet.

Det vigtigste mål i mine samtaler med børn er at opbygge tillid gennem kontakt. Åbenhed, forståelse og anerkendelse er centrale i min kommunikation med børn. Ved at være nysgerrig og åben forståelse skabes plads til, at alle i familien kan være sig selv – sammen.

 

Foredrag og kurser

– Foredrag om forældreskabet

– Forældre og teenagere

– Andet?

Kontakt mig gerne for at høre nærmere om priser og evt. forespørgsler på andre foredrag.

Foredrag i daginstitution i Højbjerg:

“Alt hvad du står for og bidrager med, synes jeg alle forældrene fortjente at høre om. Det var mine kollegaer meget enige i. Du formidlede på en så meningsfuld og kærlig måde, og jeg oplevede at stemningen var meget positiv.Responsen efterfølgende har været super god og både forældre og kollegaer fortæller, at foredraget gav anledning til refleksion og aha-oplevelser. Vi har i flere snakke efterfølgende kunne tale ind i egen opvækst og rygsæk, både når vi har evalueret egen praksis, men også når vi har talt med forældre. Den refleksion bidrager til et forbedret forældresamarbejde, hvilket jeg/vi ligger meget stor vægt på”

Maja, pædagog

Foredrag ved Viby Bibliotek:

”Det var en sand fornøjelse at have besøg af Stine og Nicole til foredraget ” Dit personlige forældreskab” på Viby Bibliotek. De have et tydeligt budskab og turde både være faglige og personlige i deres formidling. Jeg er sikker på, at alle gik fra arrangementet med nye tanker og lidt mildere øjne på sig selv”

Maja, bibliotekar, Viby Bibliotek.

Foredrag omkring forældreskab:

”Jeg gik fra foredraget med både viden og redskaber, som jeg helt sikkert kommer til at gøre brug af og tænke videre over. Især muligheden for at kunne ”rydde op baglæns” er som at få et varmt knus i sit forældreskab.” 

Maja, 38 år, mor til to.

Familieterapi

 

I familieterapi tager vi udgangspunkt i de udfordringer, som også adresseres i familierådgivning, men vi dykker dybere ned i de underliggende mønstre og dynamikker, der kan gøre familielivet og relationerne mellem familiemedlemmer komplekse.

Med empati og forståelse betragter vi de mønstre, der præger jeres familie, og arbejder målrettet på at skabe indsigt i hinandens indre liv og reaktioner.

Terapiforløbet fokuserer på at reparere og styrke relationerne inden for familien. Dette indebærer at genskabe eventuelt tabt tillid og skabe forandringer i de mønstre, der måtte være opstået over tid.

Den første session i familieterapien involverer typisk hele familien, efterfulgt af sessioner, der fokuserer specifikt på forældrenes behov.

Dog tilpasses forløbet individuelt efter, hvad vi sammen vurderer, I har brug for.

Parforholdet spiller en afgørende rolle for familiens trivsel. Når forholdet mellem forældrene ikke er i balance, påvirker det børnene.

Derfor integreres parterapi ofte som en vigtig komponent i det samlede familieterapeutiske forløb. Familieterapi er tilgængelig for familier i alle aldre og sammensætninger.

Kort sagt er det en ressource for enhver familie, der ønsker at forandre og forbedre deres indbyrdes relationer.