Forløb med børn & unge

Rigtig mange børn og unge føler sig forkerte, ensomme, er meget bekymrede eller angste.

Måske dit barn kæmper med et eller flere af følgende symptomer:

 • Mistrivsel i skolen
 • Angst
 • Lavt selvværd
 • Stiller mange spørgsmål i stil med: “Hvad nu hvis…?”
 • Er ensom og undgår sociale arrangementer
 • Har svært ved at falde i søvn om aftenen
 • Er ked af det og stille
 • Har tankemylder fx. “Jeg er ikke god nok”
 • Har ofte ondt i maven, kvalme eller hovedpine
 • Har kort lunte
 • Kæmper med mange bekymringer

 

At være forældre til et barn i mistrivsel er hårdt for hele familien. Til tider kræver det støtte og vejledning udefra, som kan hjælpe jer og barnet tilbage til trivsel. Når et barn reagerer med symptomer på mistrivsel, er der nemlig god grund til at tro, at de er på overarbejde og har brug for hjælp.

I mine pædagogiske samtaleforløb lærer jeg børn og unge, at de er præcis, som de skal være. Vi arbejder med, at alle følelser og tanker er okay, men at de mærkes forskelligt i kroppen.

Hos mig lærer børn og unge konkrete redskaber og strategier, der gør det lettere at håndtere og forstå svære tanker og følelser i hverdagen. Redskaberne er medvirkende til at skabe indre ro og samtidig styrke barnets selvfølelse og selvværd. Jeg inddrager altid forældrene i mine forløb, så I på denne måde får sparring til at understøtte udviklingen og samtidig får et fælles sprog i familien.

Med mere end 15 års erfaring i at arbejde med børn, unge og forældre, er I i trygge hænder. Jeg har en solid ballast, erfaring og viden inden for det pædagogiske felt og i mit relationsarbejde, og jeg brænder for faget. Jeg er nærværende og nysgerrig i min tilgang til børnene og de unge og gør mig umage for at skabe et trygt og kærligt rum

Min tilgang….

Jeg bruger redskaber fra den kognitive adfærdsterapi, når jeg arbejder med børn, unge og familier. Det gør jeg, fordi det er den mest effektive og virksomme måde at arbejde udviklende og styrkende på.

Samtidig har jeg altid fokus på det hele menneske. Jeg arbejder ud fra teorien om, at krop, tanker og følelser hænger sammen, og at vi ikke kan arbejde med den ene del uden også at arbejde med de andre.

Jeg sætter en ære i at arbejde hele vejen rundt om barnet/den unge. Det betyder også, at forældrene bliver inddraget og må være villige til at justere lidt i familielivet, med henblik på at skabe mere ro og trivsel for hele familien.

Når jeg arbejder med børn og unge har jeg stort fokus på selvværdsarbejde og på at hjælpe barnet/den unge med at få øjnene op for deres egne indre ressourcer.

Jeg bruger i samtalerne også elementer af mindfulness og yoga, som redskaber til at arbejde med det, der er svært.
Gennem redskaber fra mindfulness lærer både børn og forældre, hvordan de kan hjælpe barnets opmærksomhed ned i kroppen og finde ro.

For mig handler det om at give barnet/den unge mestringsstrategier og værktøjer til livet.

Stine Rosborg - Cool Kids

Forældrene deltager sammen med barnet/den unge

Et forløb hos mig henvender sig både til barnet og til forældrene, da forældrene er de vigtigste medspillere for barnet i arbejdet mod bedre trivsel.
Forældrene deltager aktivt i forløbet og introduceres sammen med deres barn til de samme strategier og værktøjer. På denne måde får hele familien en fælles forståelse, et fælles sprog og en fælles tilgang til barnets vanskeligheder.

Jeg prioriterer arbejdet med forældrene lige så højt som arbejdet med børnene. Det gør jeg, fordi jeg ved, at hvis jeg skal hjælpe børnene, er jeg også nødt til at hjælpe forældrene.
Jeg er meget opmærksom på, at forældrene også får de nødvendige redskaber til at kunne støtte deres barn.

Forsamtale

Et forløb starter altid med en forsamtale med jer og jeres barn.

På denne måde har alle mulighed for at mærke efter om det er det rette tilbud hos mig.
Såfremt det er for svært for barnet/den unge at komme ud hjemmefra, er hjemmebesøg en mulighed, indtil barnet er klar til at komme i min konsultation i Risskov.

Mange forældre er i tvivl

Jeg møder ofte forældre, som er i tvivl om et forløb er det rigtige for deres barn. Ofte handler deres spekulationer om, hvorvidt deres barns udfordringer er alvorlige nok eller egnede til et forløb.

Det er forskelligt, hvor hårdt ramt børnene er, når forældrene opsøger mig. Men langt de fleste af de børn/unge, jeg arbejder med, kæmper med et eller flere af følgende symptomer:

 • Har svært ved at komme i skole
 • Har svært ved at tage afsked med mor/far
 • Stiller mange spørgsmål i stil med: “Hvad nu hvis…?”
 • Søger hele tiden bekræftelse og beroligelse
 • Har svært ved at falde i søvn om aftenen
 • Har svært ved at sove alene
 • Har svært ved at være med sine følelser
 • Har mange nedsmeltninger
 • Undgår legeaftaler, sociale arrangementer og fritidsaktiviteter
 • Er bange for bakterier
 • Har ofte ondt i maven, kvalme eller ondt i hovedet
 • Er bekymret for, at ”slemme” ting skal ske
 • Er perfektionistiske, for eksempel ved at bruge overdrevent lang tid på lektier
 • Er konfliktsøgende i forsøget på at undgå en frygtet situation

Hvis du er i tvivl, om et forløb hos mig er det rigtige for dit barn, er du ALTID velkommen til at kontakte mig på mail eller telefon med spørgsmål og overvejelser.

Jeg kontaktes mig på kontakt@stinerosborg.dk eller 51 90 75 80

Livsmestring
– Et individuelt 5-ugers forløb for børn & unge.
I mine pædagogiske samtaleforløb lærer jeg børn og unge, at de er præcis, som de skal være. Vi arbejder med, at alle følelser og tanker er okay, men at de mærkes forskelligt i kroppen. Hos mig lærer børn og unge konkrete redskaber og strategier, der gør det lettere at håndtere og forstå svære tanker og følelser i hverdagen. Redskaberne er medvirkende til at skabe indre ro og samtidig styrke barnets selvfølelse og selvværd.
Dette 5 ugers forløb i livsmestring og mindfulness byder på mange forskellige redskaber der kan være medvirkende til at skabe indre ro, mod, forståelse og som er med til at styrke selvværdet.
Er du nysgerrig for at vide mere om forløbet, så send gerne en mail til mig på kontakt@stinerosborg.dk eller ring på 51 90 75 80.
Forløbet er 5 hverdage af 1 times varighed.
Datoerne for selve forløbet aftaler vi ved tilmelding og tiderne ligger mandage, tirsdage, onsdage eller torsdage i tidsrummet 8.45 – 16.30.
Pris:
3.450 kr for hele forløbet inkl egen manual.
OBS: Beløbet betales ved tilmelding.
For 4. år i træk, forvandler vi de skønne omgivelser ved “KFUM – Kaløvig Gruppen” i Egå til en fantastisk SommerCamp, hvor dit barn får en særlig mulighed for at fordybe sig.
Gennem leg, børneyoga, mindfulnessøvelser og kreative aktiviteter kan dit barn tilegne sig redskaber, som det kan bruge i hverdagen til at finde ro, mod og styrke i egen krop.
Midt på dagen prioriterer vi en rolig stund med massage og meditation.
Vi er meget ude på denne camp og har fantastiske omgivelser til både inde og ude aktiviteter
Ugen byder på:
Leg, Børneyoga, Mindfulness, Meditationer, Selvværdsøvelser, Massage, Nærvær, Sansetræning, Stilhed, Hygge, Humor, Kreativitet, Fællesskab & Natur
CAMPEN AFHOLDES AF:
Stine Rosborg:
Indehaver af Mindful Liv ved Stine Rosborg. Stine er uddannet Børneyogalærer, Cool Kids vejleder, Mindfulness Instruktør, Restorativ yogalærer og er oprindeligt uddannet Sundheds- og Idrætspædagog med mere end 15 års erfaring i arbejdet med børn og unge. Studerer desuden til Familie- og Psykoterapeut.Heidi Behrmann:
Indehaver af YogaNærvær. Heidi er uddannet Børneyogalærer, Mentor i Børne mindfulness, Selvværdsvejleder og er oprindeligt uddannet pædagog med mere end 15 års erfaring i arbejdet med børn og unge.
Det praktiske:
Uge 26
Mandag d. 28. juni
Tirsdag den 29. juni
Onsdag den 30. juni
Torsdag den 1. juli
Fredag den 2. juli
Eller
Uge 31:
Mandag den 2. august
Tirsdag den 3. august
Onsdag den 4. august
Torsdag den 5. august
Fredag den 6. august
Alle dage kl. 8.30-15.00
(Fredag afsluttes dog kl. 14.00)
SommerCamp er for både drenge og piger i alderen 6 – 10 år.
FORPLEJNING:
Børnene medbringer egen madpakke og drikkedunk til hele dagen.
PRIS:
1.300 kr for hele ugen/Pr. camp