Stine Rosborg

 Terapi & rådgivning


Individuel terapi


Parterapi


Familieterapi


Familierådgivning


Terapi børn/unge


Foredrag og kurser

“Der er en langt mere afslappet stemning herhjemme – og vigtigst af alt, så har vores datter det meget bedre nu. Vi er dig dybt taknemlige for, at du var klar til at hjælpe os netop da vi trængte allermest til det. Du giver vores datter SÅ meget, som er helt uvurderligt!”

– Mor til datter

 

Individuel terapi

Terapien former sig som en almindelig samtale, dog med den forskel, at samtalen tager udgangspunkt i de ting i dit liv, som er svære for dig, og at du hjælpes til at fastholde din opmærksomhed på centrale og dybereliggende dele af dit liv. 

Det kan være du står et svært sted og har brug for støtte til at finde mere ro og glæde i dit liv. Måske du mærker stress, angst, depression eller andet som larmer og gør livet mere vanskeligt. Det kan være svære tanker du bøvler med, tankemyldrer eller følelser som opleves besværlige. Måske du har lyst til at undersøge gamle mønstre, overbevisninger eller andet.

Parterapi

Parterapi er for jer der ønsker at arbejde med jeres relation i et terapeutisk rum. Det kan være I har ramt et svært sted i jeres forhold og ikke selv kan komme videre, eller at I bare ønsker at lære hinanden bedre at kende. 

Der kan være mange grunde til, at kærligheden bliver overskygget af problemer eller man får taget hinanden for givet i en hverdag med familie, karriere, børn, økonomi samt forskellige behov. Dette kan føre til øget konflikt eller til tomhed og mindre samvær. 
Udfordringerne kan bl.a. være:

  • Drænende skænderier
  • Manglende kontakt og nærhed
  • Udfordringer med at tale om følelser og behov
  • Tab af nærhed, intimitet og sex
  • Jalousi og utroskab
  • Tanker om skilsmisse
  • Manglende anerkendelse og respekt
  • Dårlig kommunikation med f.eks. vrede og kritik

Gennem samtalerne vil jeg støtte jer i, bedre at forstå hinanden og jeres samspil. Der er ingen, der er forkerte, men dynamikken mellem jer spænder ben for en nær og kontaktfuld relation. 

Ved at opdage dette mønster mellem jer, bliver det muligt at blive mere trygge og opnå en dybere kontakt i jeres parforhold. Parterapi er for alle slags relationer. 

 

 

Familierådgiving

Længes du efter et mere roligt familieliv med bedre kontakt, forståelse og relation til dine børn? 

At være forældre kan være benhårdt og ofte noget af det sidste vi søger om hjælp til. Det kan være utrolig ressourcefuldt at få lidt støtte udefra, en støtte som kan være medvirkende til at konflikterne kan mindskes, kontakten forbedres og at jeres relation styrkes.

Familierådgivningen kan være en kærlig hjælp til at få overblik over, hvad der er på spil i netop jeres familie. Du kan deltage alene eller sammen med en evt. partner. Typisk kan samtalerne handle om; …. At finde eget ståsted som mor/far …. At sætte grænser uden af skælde ud …. At få hjælp til hvordan putningen kan blive rarere både for dig og dit barn …. At få hjælp og forståelse til konflikter som kører i ring i familien ….At få redskaber til at mindske skæld ud, trusler og konsekvenser …. Eller måske noget helt andet som udfordrer dig i familielivet? Alt problematikker er velkomne. 

Min fornemste opgave er at du føler dig set, mødt og forstået og at vi sammen derfra, finder en mere kærlig og givende vej i familielivet, både for dig og dine børn. Det er mit ansvar at skabe et trygt og omsorgsfuldt rum, hvor der er plads til lige nøjagtig det som måtte fylde hos dig. Jeg tror på vi alle gør det bedste vi kan, og kan finde svarende i os selv, men at det ofte kræver støtte og hjælp at finde tilbage dertil. 

Jeg arbejder oplevelsesorienteret og tager udgangspunkt i dit liv. Med mere end 16 års erfaring i at arbejde med børn, unge og familier, vil jeg glæde mig til at byde dig velkommen. Jeg starter altid med en forsamtale, hvor du/I får rig mulighed for at mærke efter om det er trygt og rart. Herefter er det nemmere at tage stilling til om man har lyst til at starte et forløb op efterfølgende. Et typisk forløb varer alt mellem 2-8 samtaler.

 

 

Terapi børn/unge

Hjælp din teenager til bedre trivsel og selvværd gennem et individuelt samtaleforløb. Rigtig mange unge mangler nogle at tale med. Nogen som bare vil lytte, være nysgerrige og nærværende sammen med dem, så de ikke føler sig alene i alt det svære. Delt smerte er halv smerte. 

Rigtig mange forældre er i knæ og føler sig udfordret når børnene rammer teenageårerne. Det er en vanskelig tid og kontakten kan være meget svingende. Måske du mærker at dit barn er i mistrivsel, har lavt selvværd, svært ved at overskue hverdagen, trækker sig fra sociale arrangementer og lukker sig mere ind i sig selv? Jeg har stor erfaring med samtaleforløb med børn og unge og kan være medvirkende til at hjælpe barnet tilbage til trivsel. Både personligt men også socialt. 

Et forløb hvor barnet lærer at sætte ord på det som rør sig indeni og får en bedre forståelse af sig selv og det at kunne sætte ord på egen inderside. På denne måde bliver det nemmere at være i livet og række ud efter det der er behov for. Børn som mistrives Når vores børn er på overarbejde, kan det være utrolig hjælpsomt at få støtte udefra til at arbejde med det som er svært i familien. Dette kan eksempelvis være at du/I oplever nogle af følgende symptomer hos barnet: Har svært ved at komme i skole Har svært ved at tage afsked med mor/far Stiller mange spørgsmål i stil med: “Hvad nu hvis…?” Søger hele tiden bekræftelse og beroligelse Har svært ved at falde i søvn om aftenen Har svært ved at sove alene Har svært ved at være med sine følelser Har mange nedsmeltninger Undgår legeaftaler, sociale arrangementer og fritidsaktiviteter Er bange for bakterier Har ofte ondt i maven, kvalme eller ondt i hovedet Er bekymret for, at ”slemme” ting skal ske Er perfektionistiske, for eksempel ved at bruge overdrevent lang tid på lektier Er konfliktsøgende i forsøget på at undgå en frygtet situation 

Ved at arbejde med jeres forældreskab gennem familierådgivning hjælpes I til at møde jeres barn/børn når adfærden bliver udfordrende. Når vi som forældre går forrest og justerer vores tilgang og måde vi møder vores børn på, så følger de efter. Når vi skal forandre tilstanden hos barnet, er vi nødt til ar arbejde med omstændighederne omkring barnet. På denne måde kan vi hjælpe barnet i bedre trivsel og med et stærkere selvværd som fundament i livet.

 

 

Foredrag og kurser

Skriv tekst her